ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΦΟΡΑ!

Τα Αγγλικά είναι πολύ διαφορετικά από τα Ελληνικά ειδικά όσον αφορά το πως γράφεται και διαβάζεται μια λέξη. Πολλές φορές θα συναντήσεις γραπτά μια λέξη κι επειδή στα Αγγλικά υπάρχουν πολλά γράμματα και συλλαβές που δεν διαβάζονται, θα αναρωτηθείς "Μα καλά αυτό το innocuous ή αυτό το Worcester πως στο καλό προφέρεται;" Λύσεις απλές υπάρχουν! … Continue reading ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΦΟΡΑ!

Advertisements

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ECCE/ ECPE (UNIVERSITY OF MICHIGAN)

Οι εξετάσεις ECCE (B2/lower) και ECPE (C2/proficiency) είναι σχεδιασμένες από το  University of Michigan και αναγνωρίζεται από τον ΑΣΕΠ. Στη χώρα μας υπεύθυνος φορέας για την διεξαγωγή των εξετάσεων είναι η Ελληνοαμερικάνικη Ένωση  Ας ρίξουμε μια ματιά στις εξετάσεις ξεκινώντας από το επίπεδο Β2, το ECCE. ECCE-LOWER Κόστος: 155-160 ευρώ Εξετάσεις διεξάγονται κάθε: Μάιο και … Continue reading ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ECCE/ ECPE (UNIVERSITY OF MICHIGAN)

ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ενδιαφέρεσαι για κάποιο μεταπτυχιακό και στα προαπαιτούμενα βλέπεις πιστοποιητικό Γ1 ή Γ2 (τα λεγόμενα Advanced και Proficiency); 1.Ποια πιστοποιητικά χρειάζομαι? Τα πανεπιστήμια εντός Ελλάδος δέχονται κατά κύριο λόγο οποιοδήποτε πιστοποιητικό Γ2 γίνεται αποδεκτό από τον ΑΣΕΠ. Δεν γίνονται δεκτά μόνο τα πιστοποιητικά Cambridge και Michigan. Καλό είναι όμως να ρωτήσεις στην γραμματεία του τμήματος για … Continue reading ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΒ ΣΗΜΑΙΑ ΧΩΡΑΣ;

Στις σημαίες όλων των χωρών θα δεις διάφορα χρώματα : κόκκινο, κίτρινο, μπλε, πράσινο.... Ένα χρώμα που απουσιάζει όμως είναι το μοβ! Γιατί; Δες το παρακάτω video και θα μάθεις! Κατάλληλο για επίπεδα Β1+ και άνω! Αν δυσκολεύεσαι μπορείς να πατήσεις κάτω δεξιά στο video και να προσθέσεις Αγγλικούς υπότιτλους! https://www.youtube.com/watch?v=CYB-pmNs4VQ&t=1s

ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ (ΚΠΓ)

Το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας διεξάγει τα τελευταία χρόνια εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας το λεγόμενο ΚΠγ. Ας δούμε κάποιες λεπτομέρειες για το επίπεδο Β1/Β2 (prelower-lower) Αποτελείται από 4 μέρη : Reading and Use of English, Writing, Listening, Speaking. Reading and Use of English (Κατανόηση Γραπτού Λόγου και Γραμματικής/Λεξιλογίου): Αποτελείται από πολλά μικρά κείμενα (γύρω στα 10) … Continue reading ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ (ΚΠΓ)

“ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ; ΘΑ ΠΩ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΟΥ ΣΩΣΤΑ?” ΛΑΘΟΣ!

Όλοι μας κατά καιρούς έχουμε χρειαστεί κάποιο έγγραφο για μετάφραση και έχουμε απευθυνθεί σε λάθος άτομα. Ας δούμε λοιπόν γιατί ο καθηγητής δεν είναι πάντα ο κατάλληλος να μεταφράσει. Γιατί δεν ξέρει. Στις πανεπιστημιακές σχολές είναι συνήθως προαπαιτούμενο, αλλά όχι πάντα, ο φοιτητής να παρακολουθήσει κάποιο μάθημα μετάφρασης. Σε καμία περίπτωση το ένα ή τα … Continue reading “ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ; ΘΑ ΠΩ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΟΥ ΣΩΣΤΑ?” ΛΑΘΟΣ!

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ LANGUAGECERT (πρωην city and guilds)

Ο όμιλος Peoplecert είναι επιχειρηματικός όμιλος παροχής υπηρεσιών που δραστηριοποιείται στο χώρο της Πιστοποίησης Προσόντων Ανθρώπινου Δυναμικού που παρέχει τη δυνατότητα πιστοποίησης γνώσεις Αγγλικών. Παρέχει δηλαδή τα πιστοποιητικά lower (B2) και proficiency (C2) και άλλων επιπέδων, υπό την επωνυμία LanguageCert. Λόγω της θεματολογίας, οι εξετάσεις είναι κατάλληλες κυρίως για ενήλικες αλλά δεν είναι απαγορευτικές για εφήβους. Δομή B2 (Lower) … Continue reading ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ LANGUAGECERT (πρωην city and guilds)

ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΗ

Όλοι κατά καιρούς έχουμε ακούσει για παιδιά με δυσλεξία. ΟΜΩΣ αυτή δεν είναι η μοναδική μαθησιακή δυσκολία που μπορεί ένα παιδί να έχει. Υπάρχει ένα τεράστιο φάσμα μαθησιακών δυσκολιών που δεν εντοπίζονται εύκολα ή για τις οποίες γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν άγνοια. Παραδείγματα: Δυσαριθμησία (μαθησιακή δυσκολία σχετική με τα μαθηματικά) Δυσγραφία (ο γραφικός χαρακτήρας του … Continue reading ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΗ

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕ ΤΑ ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΣΟΥ!

Οκτώβριος ίσον καιρός για ανανέωση! Το κανάλι Sea Lemon και η Jennifer μας δείχνουν πως να φτιάξουμε υπέροχα σχέδια στα εξώφυλλα των τετραδίων μας! Δες το παρακάτω video για να μάθεις πως! https://www.youtube.com/watch?v=4CqTA1ooK-8&t=168s Χρήσιμο λεξιλόγιο: cardstock paper= χαρτόνι acrylic paint= ακρυλική μπογιά dry= στεγνώνω glue stick= κόλλα σε στικ watercolor paper= χαρτί ακουαρέλας watercolor paint= … Continue reading ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕ ΤΑ ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΣΟΥ!